KUNNIG Shop, Retouche- en Herstofferingsatelier

In juni 2021 opent KUNNIG als eerste maatwerkbedrijf zijn eigen Shop, Retouche- en Herstofferingsatelier in het duurzaam shoppingcenter van Circuit op het Nieuw Zuid. Samen met een heleboel andere duurzame ondernemers focust de circulaire speeltuin van Circuit helemaal op duurzaamheid en circulariteit.

De focus van KUNNIG binnen Circuit? Die ligt vooral op onze missie: duurzame tewerkstelling bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze ruimte is een verlengde van wat we in onze hoofdvestiging doen: in onze Shop en Atelier laten we zien aan onze bezoekers wat we allemaal KUNnen.

Ons concept

Shop

In de Shop bieden we een aantal unieke stuks aan die onze maatwerkers zelf ontworpen en/of gefabriceerd hebben. Zo vind je er een collectie strandtassen gemaakt uit gerecycleerde jute, een eigen lijn van duurzame houten plooistoelen, en speelse houten tafels die je kan laten customizen in je eigen klaar. Ook vind je er poefjes in allerlei soorten en maten, kussens en opnieuw gestoffeerde stoelen en zeteltjes. Allemaal uiteraard met oog voor duurzaamheid: voor onze kleinere projecten gebruiken we zoveel mogelijk stofoverschotten en gerecycleerd materiaal. Benieuwd naar meer? Onze etalage en aanbod verandert af en toe, kom dus regelmatig terug om op de hoogte te blijven!

Atelier

In ons Atelier kan je terecht om retouches te laten aanbrengen aan gekochte kledij. Zo geef je kleding een tweede leven in je eigen kledingkast, en verleng je de duur van jouw kleerkast. Heb je thuis stoelen, fauteuils en zetels die hun beste tijd gehad hebben? Dan toveren onze maatwerkers ze om tot fantastische retro meubels die een echte eye-catcher vormen in jouw interieur. Op die manier verlengen we de levensduur van jouw favoriete items, zodat ze weer een ronde mee kunnen. En zo maken we de cirkel opnieuw rond.

Speelse tafels in de kleur van jouw dromen

Opgelet: nieuw product in onze Shop! Let vooral op het speels karakter van onze mooie duurzame tafels met schuine randen. Bovendien is deze collectie limited edition. Onze maatwerkers fabriceerden 45 exemplaren, en op = op. Haal snel jouw uniek en duurzaam ontwerp in huis!

Afmetingen - 73cm (b) x 73cm (d) x 75 cm (h)
Materiaal - multiplex berk

Voor welke kleur ga jij? De tafels kunnen op jouw vraag naar de lakkerij om in de kleur van jouw dromen gelakt te worden. Elke kleur in het RAL kleurenspectrum is een optie.

Goesting om een echte eyecatcher in huis te halen? Rep je naar onze Shop.

De apéro IIKlapstoel

Lekker loungen in je eigen tuin of in het park met een aperitiefje daarbij, meer moet dat op een zwoele zomeravond niet zijn. KUNNIG ontwikkelde een houten plooistoel, gemaakt uit gerecupereerd plaatmateriaal. De maatwerkers van de schrijnwerkerij maken de stoelen van a tot z: van zagen tot frezen en van schuren tot assembleren.

Duurzaam, kwalitatief en maatschappelijk verantwoord! Leuk extraatje: in elke stoel zit achteraan een flesopener verwerkt. Ga je op locatie? Klap de lichtgewicht stoel in en neem 'm handig mee dankzij het handvat.

Benieuwd om de comfortabele klapstoel eens zelf uit te testen? Kom langs in onze winkel. En heb je nog wat extra comfort nodig? We hebben superleuke, zachte kussentjes die het jouw achterwerk nog net iets aangenamer maken! Hop, laat je maar lekker onderuit zakken.

Meer weten over het productieproces of meer foto's zien?

Unieke, duurzame beach bags

Met een beach bag haal je meteen de zomer binnen. De beach bags komen in twee verschillende maten, worden gemaakt uit restmaterialen van jute zakken en zijn allemaal vervaardigd door de maatwerkers van ons naaiatelier.

Upcycling ten top. We werken circulair en duurzaam door jute zakken, die gebruikt werden om koffiebonen te transporteren, te herwerken naar stevige strandtassen. De medewerkers van onze afdeling textiel gaan met hart en ziel aan de slag om van elke zak een uniek stuk te maken. Je kan een beach bag gebruiken om naar het strand te gaan of te gaan picknicken, maar ook als boodschappentas doet zo’n stevige, gigantische tote bag goed dienst.

Elk stuk is uniek! Beschikbaar in 2 formaten: een L (40x50cm) en XL (50x55cm) editie. We hebben heel wat verschillende, vrolijke stuks in onze winkel voor je klaar liggen. Kom gerust een kijkje nemen!

Wil je meer weten over het productieproces of meer foto's zien?

Openingsuren

Onze Shop, Retouche- en Herstofferingsatelier is geopend op:

dinsdag | 10u - 18u
woensdag | 10u - 18u
donderdag | 10u - 18u
vrijdag | 10u - 18u
zaterdag | 10u - 18u


Afwijkende openingsuren? Houd een oogje in de gaten op onze sociale mediakanalen: Facebook & Instagram


Op volgende dagen in 2022 zijn we gesloten: 1 januari, 18 april, 26 mei, 6 juni, 21 juli, 15 augustus, 1 november, 11 november, 25-26-27-28-29-30 december

Hier vind je ons

Een vraagje?

KUNNIG Shop
Circuit
Jef Cassiersstraat 29
2000 Antwerpen


Heb je een vraag? Wil je onze Shop, Retouche- en Herstofferingsatelier bereiken?

Stuur ons een e-mail. We komen zo snel mogelijk bij je terug!
Bereik ons telefonisch via het nummer 0471/66.88.97 tijdens onze openingsuren.

Contacteer onze KUNNIG Shop & Atelier

accessibility