13 jaar duurzaam samenwerken met A.S.Adventure

10/10/2022
A.S.Adventure is al jarenlang dé marktleider in outdoor en vrije tijd. Intussen zijn er meer dan 50 winkels in 3 verschillende landen.

Het doel van A.S.Adventure? Klanten inspireren om grenzen te verleggen, want “adventure is everywhere”. Een grote peiler in de werking is ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Dat doet A.S.Adventure onder andere door al sinds 2009 samen te werken met KUNNIG. Doorslaggevende factoren voor die duurzame samenwerking? Onze sociale missie, onze geografische ligging én onze flexibiliteit. Doorslaggevende factoren voor die duurzame samenwerking? Onze sociale missie, onze geografische ligging én onze flexibiliteit.

 

Grote flexibiliteit

Robin De Noël, Warehouse Manager bij A.S.Adventure, vertelt over de jarenlange samenwerking. “In 2009 startte de samenwerking met KUNNIG in een hal bij jullie maatwerkbedrijf. De medewerkers bestickerden onze orders en sorteerden producten. Naarmate de jaren verstreken vertrouwden we ook andere type taken toe aan KUNNIG. Wanneer er een nieuwe winkel opende deed KUNNIG de hele voorbereiding: alarmeren van kledij, alles op kapstokken hangen, op groep of maat sorteren, … Vanuit jullie hal vertrok dan alles rechtstreeks naar de winkel.”

Pieter Van Offenwert, Supply Chain Director, vult aan: “En naast dat soort werk organiseerden we in 2013 ook een stockverkoop bij KUNNIG, herstelde jullie metaalafdeling onze ijzeren kooien, … Jullie expertise is ons al vaak van pas gekomen. KUNNIG is echt een onmisbare logistieke partner geworden voor A.S.Adventure doorheen de jaren.”

Sinds dit jaar zijn de KUNNIG ploegen volledig geïntegreerd in de interne werking van A.S.Adventure. Deze vaste teams creëren een grote flexibiliteit bij de klant. Zo krijgt A.S.Adventure meer zicht op de medewerkers en taken. Het is ook makkelijker om snel te schakelen en nieuwe taken aan te leveren via de teamleider.

Ook op zoek naar een onmisbare logistieke partner?

 

Care & Repair

Onlangs startte A.S.Adventure met het aanbieden van extra diensten voor hun klanten: de Care & Repair services. Een wasservice en schoenatelier waar schoenen hersteld en onderhouden worden zorgt ervoor dat je kledij en schoeisel langer mee gaat. En dat atelier wordt regelmatig bemand door onze maatwerkers.

Sonja Tuerelinckx werkt 9 jaar bij KUNNIG. Ze stond al op verschillende afdelingen omdat ze heel leergierig is. Sinds enkele maanden is ze enkele dagen per week verantwoordelijk voor de wasservice en het schoenonderhoud. “Op de wasserij werken vind ik echt het allerleukst. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en het is een groot proces met heel wat handenarbeid. Als ik ’s avonds het werk zie dat ik verzet heb, dan voel ik me echt trots.”

Sonja gaat verder: “Als het product schoon en droog is, en klaar is om ingepakt te worden, dan is één van de laatste taken om mijn naam op een kaartje te schrijven. Dat kaartje vertelt de klant wie de kledij/schoenen gewassen heeft. En dat maakt mij enorm fier, om te weten dat ik degene ben die er van A tot Z voor zorgt dat iets er weer als nieuw uitziet.”Centrale rol als teamleider

Michael Manssens en Siel Van de Merlen werken allebei al enkele jaren bij KUNNIG op de afdeling confectie. Hun taken bestaan onder andere uit kledij uitpakken, opvouwen, stock wegzetten, stickeren en alarmtags hangen, … Alle nieuwe taken leren kennen op locatie is niet gemakkelijk, maar gelukkig is er hun teamleider die ondersteunt. Michael en Siel zijn het erover eens: “Het werk op A.S.Adventure vliegt altijd voorbij. In onze ploeg hangt een leuke sfeer. Als er eens iets misloopt tussen twee medewerkers, dan is onze teamleider er om tussen te komen en zaken op te lossen.”

Pieter beaamt de belangrijke rol van een teamleider. “De teamleiders van KUNNIG zijn onze centrale aanspreekpunten. Ze gaven aan meer uitdaging te zoeken in hun jobs en organiseren nu opleidingen voor de maatwerkers voor bijvoorbeeld orderpicking en computerwerk. Zo hoeven wij maar één iemand op te leiden, en doet de ploeg van KUNNIG de rest.”

Als teamleider bij KUNNIG ondersteun je onze maatwerkers in elk aspect binnen hun job. En daarnaast zorg je ervoor dat onze klanten content zijn.

Iets voor jou? We zoeken nog teamleiders! Lees de volledige vacature teamleider locatie.

accessibility