Doorstromen naar de reguliere economie

27/04/2023
Ons doel als maatwerkbedrijf is om medewerkers de kansen te bieden om te groeien en hun talenten te ontwikkelen. Dat kan op verschillende manieren.

Voor sommige medewerkers zit die talentontwikkeling in het uitbreiden of wijzigen van hun takenpakket op de afdeling. Voor andere medewerkers gaan we een stapje verder door hen extra verantwoordelijkheden te geven, denk bijvoorbeeld aan onze medewerkers die als buddy instaan om nieuwe KUNNIG’ers te onthalen. En weer andere medewerkers hebben hun competenties zo kunnen versterken dat zij klaar zijn om door te stromen naar de reguliere economie. 

Semi Tekin werkt bij KUNNIG sinds 2013. Hij woont op het Kiel, dus voor hem was de stap naar ons maatwerkbedrijf een evidentie. Zo dicht bij je werk wonen is natuurlijk een groot pluspunt. “Ik ben vroegtijdig gestopt met school en kwam daardoor terecht bij VDAB. Via VDAB kwam ik in contact met KUNNIG. Na een week stage, die mij hier goed is bevallen, mocht ik blijven. Ik heb altijd op verschillende locaties gewerkt, sinds anderhalf jaar zat ik in de vaste ploeg van Kuehne & Nagel.” 

Persoonlijk OntwikkelingsPlan

Tijdens de POP-gesprekken ging de bal aan het rollen voor Semi’s doorstroomtraject. Een POP-gesprek is een jaarlijks terugkerend gesprek met maatwerkers waarin zij kunnen aangeven wat hun talenten zijn, welke doelen ze hebben en wat ze nog graag willen leren in hun job. Op basis van dat gesprek wordt een Persoonlijk OntwikkelingPlan opgesteld met doelen voor het komende jaar. Semi gaf tijdens zijn POP-gesprek in 2022 aan zijn jobcoach bij KUNNIG aan dat hij wilde doorstromen naar een regulier bedrijf. 

“Ik vind werken in een magazijn echt superleuk. In 2019 behaalde ik mijn attest heftruck en toen kon ik ook beginnen werken op locatie bij Kuehne & Nagel. Mijn job bij KUNNIG is leuk en het contact met mijn collega’s is goed, maar toch voelde ik na bijna 10 jaar dat ik wilde doorgroeien.” 

Met ondersteuning van een begeleider bij Groep INTRO, één van onze partnerorganisaties, bracht Semi zijn cv up-to-date en stelde hij verschillende motivatiebrieven op. Het bedrijf Atlas Copco sprak hem meteen aan, ook omdat het in de buurt is van waar hij woont. Hij werd uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens de sollicitatieprocedure kon hij opnieuw rekenen op zijn begeleider van Groep INTRO. Zo kon hij moeilijke vragen alvast voorbereiden en een beetje oefenen op verschillende scenario’s. Na twee gesprekken met verschillende medewerkers bij Atlas Copco kreeg hij een telefoontje. “We willen jou graag bij ons, vertelden ze me aan de telefoon. Natuurlijk was ik heel blij! Zo’n groot bedrijf, met heel veel kansen en mogelijkheden, is echt een droom die uitkomt,” aldus een blinkende Semi. 

We wensen Semi heel veel succes in zijn nieuwe job en zijn verdere carrière!

Groeien in je job

Het is onder andere voor dit soort succesvolle doorstroomtrajecten dat wij zo trots zijn op ons werk als maatwerkbedrijf. Niet alleen op het werk dat we uitvoeren voor klanten, maar vooral op onze maatwerkers die we zo kunnen laten groeien in hun job en daarbuiten. Super voor Semi en andere doorstromers dat zij in maatwerkbedrijven hun talenten verder kunnen ontwikkelen om daarna de reguliere economie te betreden.

Denk je nu: “Dju, zo’n betekenisvol traject wil ik ook wel mee ondersteunen?” Dan hebben we goed nieuws! KUNNIG zoekt een jobcoach, iemand die mee vorm wil geven aan onze sociale dienst en ondersteuning biedt aan maatwerkers in én buiten hun job. 

*De vacature is ingevuld.
accessibility