Levenslang leren bij KUNNIG

24/03/2022
Mahboob werkt in het naaiatelier van KUNNIG als stikker. Onlangs volgde hij de opleiding Flexipack bij KUNNIG, via het lesaanbod van Groep Maatwerk.

Da's een vierdaagse opleiding die we volledig op maat van onze vragen kunnen inrichten. Elke dag behandelt een ander thema, zo leren de deelnemers bij over gezond leven, diversiteit op het werk, omgaan met stress en het beheren van hun geld.

 

“De opleidingen zijn super afwisselend. Niet alleen qua onderwerpen, maar ook op welke manier je iets bijleert. Soms moet je luisteren, maar je krijgt ook opdrachten, kan vragen stellen, speelt spelletjes en bekijkt video’s,” zegt Mahboob.

“Er zijn veel dingen die ik ga onthouden. Als er bijvoorbeeld nieuwe collega’s starten geef je hen best wat tijd geven om te wennen aan de nieuwe omgeving en hun werkplaats. Als je al langer ergens werkt, vergeet je dat soms. Het helpt om daaraan herinnerd te worden.”

 

Zorg voor jezelf

Het belangrijkste dat Mahboob leerde? “Volgende maand ga ik op vakantie naar Pakistan. Het is heel belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon en warmte, dus ik neem zeker een parasol mee en ga me goed insmeren met zonnecrème. Niet verbranden en oververhitten is ook een manier om goed voor jezelf te zorgen.”

Allan, maatwerker op onze afdeling na-druk-werk, vertelt: “Ik werk nu vier jaar bij KUNNIG en voel me veel beter in mijn vel dankzij mijn werk hier. Mijn collega’s accepteren me om wie ik ben en ik krijg opleidingskansen om mijn leven te organiseren. Tijdens de opleiding Flexipack leerden we een hele dag hoe je best omgaat met geld op een leuke, interactieve manier. Daar haalde ik veel tips uit om toe te passen in mijn leven.”

Bijleren is leuk!

Bijleren is daarnaast ook leuk. De groep van Allan groeide tijdens de opleidingsdagen dichter naar mekaar toe. “Een grapje tussendoor kan zeker. Iedereen bij KUNNIG is anders, en toch moet je met al die verschillende persoonlijkheden kunnen samenwerken. Door mekaar beter te leren kennen, leer je als team ook beter samenwerken,” vervolgt Allan.

KUNNIG organiseert het hele jaar door verschillende opleidingen voor medewerkers. Levenslang leren, door nieuwe taken aan te leren en competenties te verwerven, is dan ook een hele belangrijke peiler voor ons als maatwerkbedrijf.

accessibility