Mijn ogen glinsteren als ik KUNNIG binnenstap!

22/02/2023
De textielafdeling van KUNNIG is van heel wat markten thuis. Dat bewijst ze in 2023 opnieuw. Onlangs klopte Thomas Nouws, ondernemer en oprichter van Jacob’s Conceptstore, aan bij KUNNIG.

Jacob’s Conceptstore groeit als kool. De winkel ontstond vanuit het idee: “Eén winkeltje en dan zien we wel.” Maar intussen, zo vertelt Thomas Nouws, zijn de 24 cadeauwinkels in Vlaanderen een vaste waarde geworden. In de shops van Jacob’s Conceptstore krijgen kleine, creatieve, lokale ondernemers de kans om hun producten aan de man te brengen. “We willen de liefde en passie die ondernemers in hun producten stoppen een groter publiek laten vinden.”

“Het doel voor 2023 is om verder te werken aan onze herkenbaarheid, onder andere door met eigen producten naar buiten te komen. En daar helpt KUNNIG bij. Ik wilde onze eigen producten niet laten produceren in het buitenland, waarna ze via een pallet onze winkels in geduwd worden. Met onze eigen producten willen we precies hetzelfde als onze ondernemers: tonen dat er heel wat passie achter schuilgaat. Door de productie uit handen te geven aan jullie, een lokaal maatwerkbedrijf, steunen we enerzijds de duurzame tewerkstelling van jullie mensen en kunnen we de talenten van jullie medewerkers tonen aan ons publiek. Een win-win situatie!”

 10.000 kwalitatieve handtassen

Foto Thomas Nouws Jacobs Conceptstore

De opdracht voor Jacob’s Conceptstore lijkt eenvoudig: 10.000 handtassen vervaardigen uit exclusieve stoffen van Belgische modeontwerpers. Door 70 verschillende combinaties van binnen- en buitenstof krijgt elke shopping tas een uniek karakter. Maar vergis je niet, er komt heel wat kijken bij het productieproces. In juni moeten de tassen af zijn, dus enerzijds is het halen van die deadline heel belangrijk. Anderzijds bestaat het produceren van een handtas uit veel verschillende handelingen. Belangrijk dus om daar op één lijn te zitten met de partner en onze teamleiders.

Thomas Nouws is bijzonder te spreken over het partnerschap. “De samenwerking en de communicatie rond de opdracht loopt echt heel vlot. De teamleiders van textiel, Lore en Jamilla, denken mee in werkvereenvoudiging bijvoorbeeld. Hoe ze met de opdracht aan de slag zijn gegaan gaf me direct een gerust gevoel. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik zelf mag komen kijken op jullie afdeling hoe de handtassen gemaakt worden. Mijn ogen glinsteren elke keer als ik kom kijken naar de productie. Hoe jullie medewerkers elke dag vol passie aan de tassen werken vind ik fantastisch!”

Duurzame oplossingen

Teamleiders Lore Verschueren en Jamilla Boujouh, die de afdeling textiel leiden, beamen: “Het is een zeer uitdagend project, wat het voor ons ook heel interessant maakt. We hebben de technische kennis om mee te denken met de klant en suggesties te doen op vlak van tijdsbesparing en efficiëntie. Zo komen we tot duurzame oplossingen. Ook op vlak van werkplanning hebben we serieus moeten puzzelen: wie zetten we waar en hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers alle stappen van het proces een keertje kunnen doen. Niet gemakkelijk, maar heel fijn dat we het vertrouwen krijgen van Thomas om dit project op te pakken.“

De hele afdeling aan het werk

Mirafzon, Naim en Hamidullah werken alle drie op de textielafdeling. Ze hebben het ambacht van werken met textiel onder de knie en versterken bij KUNNIG hun competenties. Regelmatig roteren ze in hun werktaak: van het op maat snijden van de stoffen, tot het inslaan van rivetringen, het bevestigen van de magneten of de hendel, of het stikken van de tassen zelf. “Het is die variatie die het werk hier leuk houdt,” zegt Mirafzon. “Ik werk hier sinds 2019. Ik kwam naar België uit Afghanistan en mijn collega’s zijn echt mijn familie. Leuk dat ik hier kansen krijg om verder te groeien!”

accessibility