Stuur ons een e-mail
+32 3 248 48 11
Home
Over KUNNIG
Missie
Geschiedenis
Duurzaam ondernemen
Incubator
Onze sector
Veelgestelde vragen
Diensten
E-commerce
Locatiewerk
Montage & assemblage
Na-druk-werk
Recycling
Schrijnwerkerij
Textielafdeling
Verpakking
Portfolio
Nieuws
Contact
Werken bij KUNNIG
Vacatures maatwerkers
Vacatures omkadering
Over KUNNIG
Onze sector
Onze sector
Koepels
Maatwerkbedrijven verenigen zich op provinciaal niveau. Ook de Vlaamse gemeenschap heeft een organisatie die de belangen van de maatwerkbedrijven behartigt.
UMPA
UMPA is de
provinciale
koepelorganisatie van maatwerkbedrijven. De Unie Maatwerk Provincie Antwerpen (UMPA) verenigt 13 Antwerpse bedrijven uit de sociale economie.
Groep Maatwerk
De
Vlaamse
organisatie Groep Maatwerk overkoepelt de belangen van organisaties die aangepast werk verschaffen aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Website Groep Maatwerk
Overheden
Als maatwerkbedrijf worden we ondersteund door lokale en federale overheden.
Stad Antwerpen
Stad Antwerpen
telt 12 maatwerkbedrijven die actief zijn in sectoren als textiel, hout, metaal, groenzorg en bouw. Heb je een onderneming binnen de stad, dan loont het ongetwijfeld om een samenwerking aan te gaan met een lokaal maatwerkbedrijf. De pijler Werk en Sociale Economie van de stad speelt in op de huidige vraag en anticipeert op toekomstige evoluties op de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt de stad ondersteuning aan de maatwerkbedrijven.
Stad Antwerpen
Provincie Antwerpen
De
Provincie Antwerpen
ondersteunt lokale organisaties die een arbeidsmarkt creëren waar elke inwoner de kansen krijgt die hij verdient. Met oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren de provincie zowel betaalde als onbetaalde arbeid. Ze zorgt voor een goede verankering van de sociale economie en arbeidszorg in de provincie. Ten slotte biedt de provincie ook financiële ondersteuning aan initiatieven en projecten die werk maken van een inclusieve economie.
Provincie Antwerpen
Werk en Sociale Economie
Het
Vlaams
departement Werk en
Sociale Economie
staat in voor het beleid over werkgelegenheid en sociale economie. Dat omvat de voorbereiding, opvolging, monitoring en inspectie van het beleid en de maatregelen, naast het beheer van het Europees Sociaal Fonds (ESF) in Vlaanderen.
Meer info over het departement WSE
FOD Werk
De
Federale
Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg biedt verschillende dienstverleningen aan. Ze geeft informatie over de regelgeving opgesteld door de diensten van de FOD Werk. Daarnaast stelt ze documentatie en afschriften van cao's ter beschikking en biedt ze opleidingen aan.
Meer info over de FOD Werk
Europees Sociaal Fonds
Het
Europees
Sociaal fonds (ESF) stimuleert Vlaamse organisaties om de arbeidsmarkt te versterken en de werkgelegenheid te vergroten. Het fonds helpt mensen omscholen naar een nieuwe job of begeleidt hen bij het zoeken naar een eerste baan. Ook maatschappelijk kwetsbare groepen, zoals laaggeschoolden, allochtonen of personen met een arbeidshandicap worden hierin betrokken. Daarnaast stimuleert het ESF organisaties om innoverend en transnationaal te werken.
Meer info over ESF
Andere nuttige contacten
VDAB
IDEWE
Sociale economie
Bij ons niet gevonden wat je zoekt? Kijk eens bij
onze collega maatwerkbedrijven
.