Recycling

KUNNIG gaat circulair

Bij KUNNIG voelen we aan dat het belang van circulaire economie de komende jaren alleen maar verder zal groeien. Het hergebruiken van afval bij de ontwikkeling van nieuwe producten bekijken we als een vanzelfsprekendheid. We moeten de kring sluiten, want de natuurlijke hulpbronnen van planeet aarde raken uitgeput. Op professioneel vlak moet elk bedrijf redeneren volgens een logica van “industriële ecologie”. Industriële ecologie streeft naar optimalisering op het niveau van bedrijvengroepen, industrietakken, regio’s en zelfs volledige industriële systemen. Het streefdoel is de overgang van het huidige systeem naar een leefbaar, duurzaam systeem.

Dat systeem is geïnspireerd op de haast cyclische werking van de natuurlijke ecosystemen met 4 grote doelstellingen:
  • afval op een nuttige manier als hulpbron aanwenden
  • de kring van de “grondstoffencyclus” sluiten
  • producten en economische activiteiten dematerialiseren
  • energie koolstofarm maken
Om die doelstellingen realiteit te laten hebben we een nieuwe afdeling opgestart binnen KUNNIG. In onze afdeling recycling zijn we met KUNNIG een partner voor de circulaire economie.

Wat doen we nu al qua recycling opdrachten?
  • we verzamelen en sorteren elektrisch en elektronisch afval
  • we verlengen de levensduur van een grondstof voordat deze afval wordt door producten uit elkaar te halen en onderdelen te recycleren
  • we ondersteunen de bouw van circulaire ontwerpen in de architectuur met onze verschillende afdelingen (assemblage en montage, schrijnwerkerij, ...)
Uiteraard is er nog veel meer dat we willen doen! Heb je een partner nodig in de circulaire economie? Dan is KUNNIG de partner die je zoekt!

Contacteer ons voor meer info
accessibility