Veelgestelde vragen

 • Een maatwerkbedrijf is een organisatie die streeft naar een duurzame tewerkstelling van met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We bieden werk op maat zodat onze werknemers zich professioneel kunnen ontwikkelen. Als maatwerkbedrijf stellen we mensen te werk die niet in het reguliere arbeidscircuit terecht kunnen. Ons doel is sociaal, onze middelen zijn economisch.

  De grote verschillen tussen een maatwerkbedrijf en een regulier bedrijf?

  • Maatwerkbedrijven zoeken werk voor hun werknemers. We hebben 280 mensen in dienst die zich dag in dag uit bewijzen in al wat ze KUNnen. Reguliere bedrijven zoeken werknemers voor het werk dat ze doen.
  • Maatwerkbedrijven streven naar een maximale tewerkstelling van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt (onze maatwerkers). Reguliere bedrijven streven naar winstmaximalisatie. 

 • In een maatwerkbedrijf zoals KUNNIG is minstens 65% van de werknemers een maatwerker. Een maatwerker is een persoon met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Onze maatwerkers vallen in het reguliere arbeidscircuit uit de boot en krijgen weinig tot geen kansen. Er zijn verschillende oorzaken voor die afstand, onder andere: personen met een arbeidshandicap of psychosociale kwetsbaarheid, medewerkers met een lage scholingsgraad of mensen die na geruime tijd terug in het arbeidscircuit willen treden. Soms hebben deze mensen bepaalde competenties niet kunnen opbouwen, maar hebben ze wel potentieel om binnen het reguliere economische circuit te werken. Via maatwerkbedrijven krijgen deze mensen de mogelijkheid om zich te professionaliseren onder deskundige begeleiding.

 • Ja, absoluut!

  We maken er een erezaak van om onze werknemers goed te ondersteunen in hun persoonlijke en professionele groei. Onze ploegen worden steeds deskundig begeleid door gekwalificeerde werkleiders. Die werkleider is het eerste aanspreekpunt voor de werknemer. Hij coacht en biedt ondersteuning zodat de werknemer zijn talenten verder kan ontwikkelen. We vinden het heel belangrijk dat onze werknemers zich goed voelen in hun rol én gemotiveerd zijn voor de toekomst. Zo blijven de batterijen van onze medewerkers opgeladen. Begeleiding is dus een belangrijk onderdeel van onze meerwaarde als maatwerkbedrijf! Met dank aan onze werkleiding om deze rol elke dag met hart en ziel in te vullen.

 • Ja, dat kan.

  We ijveren bij KUNNIG naar duurzame tewerkstelling. Soms betekent het dat we streven naar een doorstromingstraject voor een werknemer, zodat die in het reguliere arbeidscircuit aan de slag kan gaan. Een doorstroomtraject gaan we aan in samenspraak met VDAB. Doorstromen is niet voor al onze medewerkers mogelijk. Voor sommige medewerkers is KUNNIG de ideale werkomgeving om hun talenten verder te ontplooien. Een goede werksfeer is bij ons ook heel belangrijk, zo garanderen we de kwaliteit van onze dienstverlening!

 • Daarop zeggen we volmondig ja!

  Als jij nood hebt aan logistieke ondersteuning, of dat nu ad-hoc is of voor een permanente opdracht, KUNNIG heeft ongetwijfeld het team voor de klus! Er zijn zo’n 120 werknemers locatie die in jouw bedrijf logistieke ondersteuning kunnen bieden. Tijdelijk een productiepiek die je moet opvangen? Of ben je op zoek naar permanente extra handen en wil je garantie op een 100% bezettingsgraad? Verlicht de workload van je eigen werknemers zodat zij zich kunnen focussen op hun eigen kerntaken. KUNNIG is je ideale match.

  Contacteer ons even zodat we je aanvraag in detail kunnen bekijken.

 • Stageplaatsen bij KUNNIG zijn erg gewild. We hebben een beperkt aantal stageplaatsen. Verschillende soorten stages zijn mogelijk en op verschillende afdelingen. Meer informatie en je kandidaat stellen voor een stage doe je op onze Stagepagina. Lees goed welk type stage we aanbieden, zo vermijd je teleurstelling wanneer we je geen stageplek kunnen geven. Hopelijk tot binnenkort bij KUNNIG!

 • Het antwoord is simpel (ja!) en werd onlangs nog bevestigd door ons gloednieuwe Qfor-WSE kwaliteitslabel.

  Het is een fabeltje dat maatwerkbedrijven kwalitatief geen sterk werk zouden leveren. Integendeel, onze medewerkers leveren vaak beter werk doordat ze zich met meer overgave storten op hun taken op maat. Daarnaast kan KUNNIG de workload in jouw bedrijf verlichten waardoor je eigen medewerkers tijd en ruimte hebben om zich volledig aan hun eigen taken te wijten. Win-win!

  Voor het Qfor-WSE label is onze sociaal-economische onderneming volledig doorgelicht. We bewijzen zo aan huidige en toekomstige klanten dat we aan zeer specifieke kwaliteitsvoorwaarden voldoen.

 • De hoofdvestiging van KUNNIG bevindt zich op een erg bereikbare locatie. Of je nu met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of te voet komt, we zetten op een rijtje hoe je het makkelijkst bij KUNNIG komt. Bekijk de bereikbaarheid van KUNNIG hier.

  • Ben je zelfstandige en wil je met KUNNIG samenwerken, neem dan vrijblijvend contact op om meer informatie te krijgen over wat een samenwerking met KUNNIG jouw organisatie kan opbrengen. Als we gaan samenwerken, krijg je zeker een kijkje achter onze schermen.
  • Behoor je tot een scholengroep of tewerkstellingspartner? Neem contact op met onze personeelsdienst. We organiseren regelmatig rondleidingen en selectiedagen.

 • Onze slagzin, "Op maat van A", is drieledig.

  • We werken oplossingen uit op maat van onze klanten waarmee we duurzame samenwerkingen aangaan
  • We houden altijd de duurzame tewerkstelling van onze maatwerkers in het achterhoofd
  • We focussen volop op onze lokale, Antwerpse dienstverlening

accessibility